Sapaarena.se

Sapa Arena - Ishockey

Vägg i vägg med bandyhallen ligger Sapa Arenas ishockeyhall, som invigdes hösten 2011. Hallen är isolerad och fungerar framförallt som en träningshall för hockeygymnasiet och Boro/VHC. Föreningens ungdomslag spelar även matcher i Sapa Arena.

På sikt kan dock ishockeyhallen byggas om till en fantastisk matcharena. När hallen byggdes planerades även utrymme för läktare och andra faciliteter, som kan bli realiserade framöver. I september 2016 invigdes en tillbyggnad med restaurang och biljettförsäljning, som finns i anslutning till huvudentrén på den östra kortsidan. Restaurangen har utsikt över ishockeyhallen och ger möjlighet till nya former av evenemang och mötesplatser.

Hallen utnyttjas även för andra typer av evenemang utöver ishockey, tack vare betonggolvet kan den användas för konserter, dansgalor, utställningar och annat.

Fakta om ishockeyhallen

Publikkapacitet: 2 000 sittande matgäster och vid konserter rymmer hallen 2 000 personer.
Invigd:
 10 september 2011
Byggkostnad: 61 miljoner (bandyhall, hockeyhall och konstgräsfotbollsplan)
Finansiering: Kommunalt lån 53 mil. Resterande, företagssponsring och aktier.
Yta: 47×76 m (3500 kvm).

Läs mer om hur Sapa Arena byggdes

Föreningar i bandyhallen

Boro/Vetlanda HC

A-laget spelar sina hemmamatcher i division 2 i Borohallen i Landsbro, men föreningens stora ungdomsverksamhet tränar och spelar i Sapa Arena. Föreningen har en lång historia sedan 1958 med största framgången är kvalet till Elitserien 1991.

Läs mer på borovhc.se

Evenemang i Sapa Arena

Sapa Arena kan användas till annat än bandy och ishockey. Ishockeyhallen har betonggolv och kan användas för konserter, dansgalor, utställningar och annat. Och vad sägs om en skidtävling i bandyhallen? Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser för hur arenan kan användas.